home Türkçe Araştırmalar Erdoğan Avrupadaki Türklere Avrupa’yı »işgal etme» çağrısında bulundu

Erdoğan Avrupadaki Türklere Avrupa’yı »işgal etme» çağrısında bulundu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupanın bazı ülkeleriyle son zamanlarda yaşanan diplomatik krizden sonra  yurt dışındaki Türklere çok çarpıcı bir çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Ağızlarındaki baklaları yavaş yavaş çıkarmaya, yüzlerindeki maskeleri indirmeye, gerçekleri ucundan kıyısından da olsa söylemeye başladılar. Onların rahatsızlığı şahsımdan veya hükümetten değildir. Onlar Türkiye’nin ekonomisiyle demokrasisiyle kendilerine ihtiyaç duymayan bir yere gelmesinden rahatsızlar; çünkü onların hayalindeki Türkiye her şeyiyle kendilerine bağımlı olan, istedikleri gibi itip kakabilecekleri bir Türkiye’dir. Kendi ülkelerindeki Türkler için de aynı duyguları taşıyorlar. Fabrikada işçi olarak çalışan Türk’e itirazları yok; ama o fabrikanın sahibi, mühendisi, yöneticisi olan Türk’e artık tahammül edemiyorlar. Buradan Avrupa’daki vatandaşlarıma, kardeşlerime sesleniyorum. Yaşadığınız, çalıştığınız yerler artık sizin sılanızdır, yeni vatanınızdır, oralara sıkı sahip çıkın. Daha çok iş yeri açın. Çocuklarınızı daha iyi okullarda okutun. Ailenizi daha iyi semtlerde yaşatın. En iyi arabalara binin, en güzel evlerde oturun. Üç değil beş çocuk yapın. Çünkü Avrupa’nın geleceği sizlersiniz. Size yapılan terbiyesizliklere, düşmanlıklara, haksızlıklara vereceğimiz en güzel cevap işte bu olacaktır.”

Eğer yurt dışındaki Türkler Erdoğan’ın tavsiyesine takip etseler gelecekte Avrupa ülkelerinin başı belaya sokulacak. Zaten Avrupa genelinde Türklerin sayısı yerli halkları rahatsız etmeye başlamış, insanlarda zenofobi oluşturuluyor. Avrupa ülkelerinde 5.5 milyon dolayında Türk nüfusu var ve en fazla Türk’ün yaşadığı ülke  Almanya. Avrupa’da Türklerin sayısı tehlikeleli boyutlara vardı ve Türk iktidarları bunun hala az olduğunu düşünüyor. Türk iktidarları yurt dışındaki Türk nüfusuyle ağır bir güç kazanmak, ülkelerin iç politikalarına karışmak  istiyor. Mesela  Hollanda ile yaşandığı son kriz zamanında Türk hükümet yanılısı medyalarından biri kendi haberinde  Hollanda’nın 48 bin askeri olduğunu ve orada yaşayan Türk nüfusunun sayısının 400,000 olduğunu yazdı. Bu ne demek, Türkiye artık Avrupa’yı oradaki Türk topluluğuyla iç karışıklıklar çıkarmakla mı tehdit ediyor ?

Erdoğan yurt dışındaki Türklere böyle bir çağır yaparak Avrupa’yı ele geçirmek istiyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun Viyana’ya kadar ilerlemesinin ardından 5 asır geçmesine rağmen Türkler Avrupa’yı işgal etme hayalinden hala vazgeçmiyor. Asırlar önce Türk ordusu kılıçlarla Avrupa’yı işgal edemedi, şimdi bunu Türk göçmenleri yapmaktadır.